27 Aralık 2007 Perşembe

Kış Turizm Merkezinde Tatil Yoğunluğu

Kış turizm merkezleri, yılbaşı ve Kurban Bayramı'nın ardından okulların yarıyıl tatilinde olması nedeniyle yoğunluk yaşıyor.

Uludağ, okulların yarıyıl tatilini fırsat bilerek kayak yapmak isteyen öğrencileri ağırlıyor.

Kayak yapmayı bilmeyen öğrencilerin özel düzenlenen kurslara katıldıklarını belirten işletmeciler, dağda kongre turizminin de başladığını açıkladı.

Kar kalınlığının 75 santimetre, sıcaklığın eksi 6 derece, görüş mesafesinin de 100 metrenin altında olduğu Uludağ'da kar yağışının da sürmesi bekleniyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı da 120 santimetreye ulaştı.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının etkisini sürdüreceği Bolu'da hava sıcaklıklarının 6-8 derece düşeceğini belirtti.

Tatil nedeniyle özellikle öğrenci ve velililerinin yoğun ilgi gösterdiği Ilgaz Dağı'nda da doluluk oranı yüzde 100 oldu.

Otel işletmecileri, Kastamonu ve çevre illerden günü birlik gelen tatilcilerle birlikte sezonun en yoğun günlerini yaşadıklarını açıkladı.

Erciyes Kayak Merkezi'nde ise pistlerdeki kar kalınlığının 10-20 santimetre arasında değişmesi nedeniyle profesyonel kayakçılar kayağa çıkmıyor.

Palandöken Kış Turizm Merkezi'ndeki kayak merkezinin misafirleri, kristal özellikteki kar ile sarıçamlar arasında keyifle kayak yapma imkanı buluyor.

Kayak merkezindeki Çamkar Otel'de doluluk oranı yüzde 80'e Toprak Otel'de ise yüzde 50'ye ulaştı.

Kocaeli'ndeki Samanlı Dağları'nın zirvesi olan Kartepe Kayak Merkezi'nde geçtiğimiz yıl hizmete açılan The Green Park Kartepe Resort Otel ve Kayak Tesisleri'nde de kar kalınlığı 1-1.5 metreye kadar yükseldi. Pistlerde iki haftadır kayak yapılabiliyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi Hazarbaba Dağı'nın eteklerinde bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi'ne de Diyarbakırlı kayakseverler yoğun ilgi gösteriyor. Merkeze, Elazığ'dan hafta sonları 09.00, 10.00 ve 11.00 saatlerinde servis kaldırılıyor.

Bayram tatili nedeniyle yaklaşık 5 bin kişiyi ağırlayan Bozdağ Kayak Merkezi'nde

Hiç yorum yok: