27 Aralık 2007 Perşembe

Erciyeste Kış Turizm

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Kayseri şehir merkezine 25 km. uzaklıktadır. Yol asfalt olup, yıl boyunca sürekli ulaşıma açık tutulmaktadır.
Erciyes Kayak Merkezi, ülke düzeyinde dağ Turizmi ve özellikle kış sporları turizmi açısından, geliştirilmesi gereken bir kaynak özelliği taşımaktadır. Kayseri ili'nin güneyinde Erciyes Dağının doğu ve kuzeybatı yamaçlarında 1800 metre ile 3000 metre arasında yer alan kayak merkezimizden kayak mevsimi uzun, kar ka­Iitesi olumlu, pist uzunlukları ve meyiller kitle sporu turizmi açısından elverişli olup, çeşitli disiplinlerde kayak yarışlarına olanak tanımaktadır. Kayak alanları % 30 ile % 10 arasında değişiklik gösteren eğime sahiptir. Kayak sezonu 15 Kasım­ 1 Mayıs arasında yaklaşık 5 ay sürmektedir.
Erciyes Kayak Merkezinde şu anda Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne ait 140 yataklı Kayakevi, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü'ne ait 100 yataklı, Dsi 12. Bölge Müdürlüğü'ne ait 100 yataklı Dinlenme Tesisleri ile Kayseri il Özel idare Müdürlüğü'nce yaptırılıp kiraya verilen üç yıldızlı 106 yatak kapasiteli otel mevcuttu

Hiç yorum yok: